Perheleibomo Limbbu

Leibomo Limbbu on yhtä kuin sen omistajapariskunta Kristiina (Tiina) ja Steven (Steve) Bern. Tiina ja Steve tapasivat vuonna 1993, kun Tiina asui Miamissa. Hän etsiskeli hyviä joululeipiä ja törmäsi paikallisessa gourmet-ruokakaupassa Steven suklaakirsikka- ja rusinapekaani-hapanjuurileipiin. Tiina piti leivistä niin paljon, että matkusti kaupungin toisella puolella olevaan leipomoon tapaamaan Steveä ja…loppu on historiaa!

Pariskunta muutti sittemmin Suomeen ja yhdessä he avasivat Lahteen, Tiinan kotiseudulle, Leibomo Limbun vuonna 2009. Nimi on yhdistelmä Tiinan kouluaikaisesta lempinimestä ja parin yhteisestä sukunimestä.

Limbulla leipä otetaan vakasti. Leivän leivonta on yksi maailman tavanomaisimmista ja perustavanlaatuisimmista ravinnonvalmistustavoista. Leipurin vastuulla on tehdä muutoin syöntikelvottomasta viljasta elämää ylläpitävää ravintoa. Steve on opiskellut tällaisia sukupolvien ajan käytössä olleita leivontatekniikoita luodakseen tyhjästä ravitsevia ja herkullisia leipiä.

Perheyritys ja leivonta ovat Tiinan elämässä aina kuuluneet yhteen. Hän on työskennellyt leipomossa siitä lähtien, kun oppi kävelemään. Tiina on myös koulutettu ompelija. Stevellä puolestaan on tekniikka- ja ravitsemusopinnoilla täydennetty talousalan yliopistotutkinto. Seuraamalla yrittäjävaistojaan Steve löysi itsestään intohimoisen leipurin 1980.